zondag 17 april 2011

UBS Area Board Meeting in Haarlem

Dinsdag 12 april 2011

Het Nederlands Bijbelgenootschap is aangesloten bij de UBS, United Bible Societies, de wereldwijde koepel van alle nationale bijbelgenootschappen. De UBS wordt bestuurd door een Global Board, waarvan ook de directeur van het Nederlands Bijbelgenootschap CeesJan Visser deel uitmaakt. De recent aangetreden General Secretary van de UBS is Mike Perreau, waarmee wij als bestuursleden van het NBG op 24 februari 2011 kennis hebben gemaakt.


In Europees verband heeft de UBS een zogenoemde 'UBS Area Board', die periodiek bijeenkomt om voor en vanuit haar Europees werkgebied tot afstemming te komen op het gebied van ieders bijbelwerk voor wat betreft bijvoorbeeld vertalen en distribueren. Deze week vergaderen de Finance Committee en de Area Board in het kantoor van het NBG te Haarlem.


Vanavond zijn we als bestuurders van het NBG uitgenodigd om kennis te maken met de Europese leden van de UBS Area Board, tijdens een diner in De Kleine Gouverneur van het Ambassador Hotel te Haarlem. Voor deze bijeenkomst zijn ook twee externe gasten uitgenodigd, die tussen de dinergangen door een speech verzorgen met betrekking tot hun werk in relatie tot nationaal en internationaal bijbelwerk in de samenwerking met het NBG.


Eerste spreker is Hugo van Woerden, Managing Director van Jongbloed, het grafisch bedrijf en de uitgeverij voor Bijbels en ander christelijke boeken, tevens winnaar van de Friese Onderneming van het Jaar 2010. Van Woerden spreekt over de actuele trends op het gebied van drukken, uitgeven en verspreiden van Bijbels en bijbelse literatuur. Tweede spreker is Haaije Feenstra, vroeger directeur van het NBG, tegenwoordig Directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Feenstra spreekt over de recente ontwikkelingen binnen dit werkverband van de PKN, waarbij hij specifiek aandacht besteedt aan de missionaire taak, waaraan de Protestantse Kerk in Nederland momenteel zo goed mogelijk invulling geeft. Met name op het gebied van 'Kerk in Actie' wordt met het NBG nauw samengewerkt.

Geen opmerkingen: