dinsdag 19 april 2011

Tweede visitatiedag voor Hoger Hotelonderwijs ook succesvol

Dinsdag 19 april 2011


Evenals gisteren ben ik vandaag de hele dag met het management en de staf van de opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden hogeschool te Leeuwarden bezig met het verzorgen van briefings en debriefings voor alle panels die de revue passeren tijdens deze tweede visitatiedag. De internationaal samengestelde visitatiecommissie voert vandaag haar auditgesprekken met docenten, management, studenten, alumni en werkveldvertegenwoordigers uit de 'hospitality industry'. De opleiding verzorgt een 'campus tour' langs de hogeschoolfaciliteiten waar de opleiding gebruik van maakt en het visitatiepanel luncht in de 'Stenden Student Lounge' in de Leeuwarder binnenstad, om ook daar te zien hoe goed onderwijs en gastvrijheid hier hand in hand gaan.


Op zulke dagen is het altijd prachtig om te zien hoe gedegen iedereen zich heeft voorbereid op het voeren van de auditgesprekken en hoe sterk afgestudeerden en werkveldvertegenwoordigers hun verbondenheid met de opleiding aantonen. Op zo'n dag zie je ook dat hoger beroepsonderwijs gebaat is bij een optimale samenwerking van studenten, medewerkers, afgestudeerden en werkveldvertegenwoordigers.


Tijdens de terugkoppeling van de voorlopige bevindingen geeft de visitatiecommissie aan dat ze heeft geconstateerd dat deze hotelschool van Stenden hogeschool ruim voldoet aan alle kwaliteitscriteria die gelden voor hoger beroepsopleidingen op het niveau van de Associate degree en van de Bachelor degree. Ook het bijzondere Leeuwarder concept van Real World Learning binnen Stenden hogeschool is tijdens dit kwaliteitsonderzoek overtuigend goed uit de verf gekomen. Kortom, een geslaagde visitatie met prima resultaten, als kroon op het goede werk van velen.

Geen opmerkingen: