woensdag 27 april 2011

Bestuursvergadering Stichting Jabikspaad Fryslân

Dinsdag 26 april 2011

De openingsmaand van het 'Pelgrimsinformatiecentrum Sint Jacob' is al bijna weer voorbij. Ruim twee weken na de openingsfestiviteiten van dit nieuwe pelgrimsinformatiecentrum in Sint Jabik komt het bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân weer bijeen in de sfeervolle Jacobshoeve van Douwe & Klaske Wijbenga in Sint-Jacobiparochie.

Na een terugblik op de diverse verslagleggingen van en op de acties na de afgelopen bestuursbijeenkomst, besteden we aandacht aan enkele routezaken, financiële zaken, ingekomen stukken waaruit acties voortvloei(d)en en aan de public relations omtrent het Jabikspaad.

Een aanmerkelijk deel van de vergadertijd wordt besteed aan het evalueren van de voorbereidingen en van de uitvoering van de drie openingsdagen van het nieuwe pelgrimsinformatiecentrum. Behoudens enkele zaken die beter en mooier hadden gekund, zijn we bijzonder tevreden over de prachtige dagen die we samen met alle samenwerkingspartners en samen met meer dan 700 deelnemers van onze activiteiten hebben beleefd. De positieve reacties van onze gasten spreken boekdelen. Dit was een groot succes en is het resultaat van goede keuzes, van de grote inzet van alle medewerkers en van een aantrekkelijk programma van deze eerste Friese Jacobsdagen.

We zijn blij dat we als Stichting Jabikspaad Fryslân samen met de Stichting Alde Fryske Tsjerken, met Stichting De Groate Kerk, met het Nederlands Genootschap van Sint Jacob en in goede samenwerking met allerlei andere locale, provinciale en landelijke organisaties in staat zijn geweest om zo'n mooi programma aan te bieden, waar zoveel mensen op af zijn gekomen en dat ook qua media volop in de belangstelling heeft gestaan. Het is een goed begin van onze hopelijk succesvolle en duurzame samenwerking in deze Friese startplaats, voor wie fietsend of wandelend wil pelgrimeren naar het Spaanse Santiago de Compostela.

Geen opmerkingen: