maandag 6 december 2010

Naar het land van WK 2022

Maandag 6 december 2010

Tegen 5.00 uur vertrek ik met de Schipholservice vanuit Stiens naar Schiphol, waar we ondanks de gladheid door de ijzel binnen twee uren heelhuids arriveren. Met twee collega’s van Stenden hogeschool vertrek ik vanaf Schiphol rond 9.30 uur voor een enigszins vertraagde vlucht naar München. Daar stappen we tegen 12.00 uur over in het vliegtuig naar Doha in Qatar.

Om 19.30 uur lokale tijd arriveren we op het vliegveld van Doha. Dan volgt met de taxi een betrekkelijk lange rit door deze imposante hoofdstad van Qatar, met haar prachtig verlichte skyline langs de Perzische Golf. Qatar is zichtbaar nog in de feestroes, nadat vorige week het besluit is genomen door de FIFA dat Qatar in het jaar 2022 het Wereldkampioenschap Voetbal mag organiseren en huisvesten.

Op enkele plaatsen in de stad zien we immense muurschilderingen met als thema: “Bidding Nation Qatar”. Eén van die kolossale gevels is nog niet geheel klaar qua schilderwerk. De bouwsteigers staat nog vóór de muur. Waarschijnlijk nog even en dan zal ook deze gevel alle passanten eraan herinneren dat Qatar zich gelukkig mag prijzen met het feit dat zij in 2022 het in het oog springende WK-gastland zal zijn.

Bij ons hotel worden we gastvrij ontvangen; ook door drie andere Stenden-collega’s, waarmee we vanavond genieten van een aangenaam ontvangstdiner. Morgen gaan we hier met zijn allen aan de slag.

Geen opmerkingen: