vrijdag 26 november 2010

Sint & Piet surfen ook naar Stenden

Vrijdag 26 november 2010

"Sint is tegenwoordig heel wat tijd achter zijn computer kwijt,
surfen op het web vindt hij een relaxte bezigheid.
Check dit, check dat, en nog veel meer,
Sint is druk met Hyves en MSN in de weer.

Ook de nieuwste Sinterklaashits komen op zijn iPod,
Sint is helemaal ondersteboven van het vette aanbod.
De hoofdpiet vindt dat de Sint nu toch echt moet stoppen,
anders gaat het Sinterklaasfeest op Stenden helemaal floppen.

“Laat de Playstation staan en doe uw laptop uit,
dan gaan wij richting Stenden met onze schuit.
Op zaterdag 27 november moeten we bij Stenden in Leeuwarden en in Emmen arriveren,
waar we alle kids op cadeautjes gaan trakteren.”

Sint en zijn Pieten zijn de hele week al druk in de weer. 's Nachts wordt ook Stenden hogeschool bezocht door dit Spaanse team. Tijdens één van de afgelopen nachten is de stoomboot van Sinterklaas al gesignaleerd aan de kade van de Dokkumer Ee naast ons hogeschoolgebouw. Kado's worden alvast naar binnen gebracht om morgen in Stenden hogeschool het jaarlijkse Sinterklaasfeest te kunnen vieren. Het feest is voor alle kleine kinderen en kleinkinderen van medewerkers van onze hogeschool. Morgenochtend om 11.00 uur komen Sinterklaas en de Zwarte Pieten tot 13.00 uur bij elkaar in het hogeschoolgebouw om samen met de kinderen en hun ouders of grootouders het grote Sinterklaasfeest te vieren.

Bij de ingang van de Canteen staan reeds enkele dagen grote hoeveelheden zakken van Sinterklaas, vol met kleinere kado's. De grote kado's die niet allemaal in de jutezakken kunnen worden bewaard, staan erbij. Vannacht zullen Sinterklaas en Zwarte Piet hoogstwaarschijnlijk de laatste vracht kadootjes bezorgen, zodat zij morgenochtend helemaal klaar zijn om al die verwachtingsvolle kinderen te verrassen met muziek, lekkernijen en kado's. Maar eerst moeten we allemaal nog één nachtje slapen.

2 opmerkingen:

Karin Z zei

Het was hartstikke leuk zaterdag toen Sinterklaas en de Pieten op Stenden kwamen. Denise (2 jr) vond het beregezellig en is dolblij met haar mooie cadeau, een laptop!
Groetjes, Karin

Wiep Koehoorn zei

Dag Karin,
Wat leuk dat jullie ook zijn geweest. Van een andere collega hoorde ik ook al dat het een bijzonder geslaagd Sinterklaasfeest voor de kids en hun (groot)ouders is geweest.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
29nov10