vrijdag 5 november 2010

Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim bijeen in Leeuwarden

Donderdag 4 november 2010

Na de statutaire Regionale Ledenvergadering van het Regionaal Verband Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim komt het Regiocomité Fryslân van deze vereniging voor het eerst in de nieuwe samenstelling bijeen. Zoals te doen gebruikelijk bespreken we vanavond enkele algemene zaken, gevolgd door verenigingszaken en onze publieksactiviteiten in het kader van VU-connected, het samenwerkingsverband van de Vrije Universiteit (VU), het VU-medisch centrum, de Christelijke Hogeschool Windesheim en de Vereniging VU-Windesheim. Onze bijeenkomst vindt plaats in het vergadercentrum van Stenden University Hotel aan de Rengerslaan te Leeuwarden.

Na de terugblik op de afspraken van ons vorig overleg passeren enkele ingekomen stukken. Daarna evalueren we onze publieksactiviteiten, zijnde een symposium, een debatcafé, de recente statutaire regionale Ledenvergadering en de Sminialezing 2010. De resultaten van deze evaluatie nemen we mee in de planning en organisatie van onze komende publieksactiviteiten. Daarna bespreken we de stand van zaken en de voortgang op de voorbereiding van onze volgende publieksactiviteien in het werkseizoen 2010-2011, elke maand in principe één activiteit, waaronder enkele debatcafé's, een themadiner, de landelijke herdenking Tsjernobyl 25 jaar na dato en een kuier.

In het laatste deel van deze comitévergadering staan de verenigingszaken van de Vereniging VU-Windesheim centraal. Eén van de hot items is de wijze waarop de Vereniging, de Regiocomité's en de afzonderlijke instellingen voor hoger onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg zich (optimaal) tot elkaar (zouden kunnen/moeten) verhouden. Dat blijfkt een bijkans permanent zoekproces om in rapport met de actuele tijdgeest te blijven. Ook het afscheid van de twee vertrekkende regiocomitéleden en de werving en selectie van nieuw aan te trekken regiocomitéleden staan vanavond op de vergaderagenda.

Geen opmerkingen: