donderdag 18 november 2010

Een nieuwe uitdaging voor Geiske Tol

Donderdag 18 november 2010

De historicus Arnold Toynbee stelde dat de hele geschiedschrijving kan worden samengevat in een kort basisprincipe; die van: Uitdaging > Reactie.
De Uitdaging wordt gecreëerd door de omgeving. Daarop volgt de Reactie van het individu, of van de instelling, of van de samenleving.
Daarop volgt weer een nieuwe Uitdaging, en daarop weer een Reactie.
Dit basisprincipe herhaalt zich alsmaar.

Onze collega Geiske Tol heeft een nieuwe uitdaging gevonden.
Geiske was tot voor kort directeur van onze Opleiding tot Leraar Basisonderwijs van Stenden hogeschool, voorheen Hogeschool Drenthe, voor wat betreft de hogeschoolvestigingen in Asssen, Emmen en Meppel.
Geiske heeft haar nieuwe uitdaging gevonden binnen onze collega-hogeschool, namelijk de NHL Hogeschool te Leeuwarden. Sinds enkele weken is Geiske Tol daar directeur van het Instituut Educatie en Communicatie.

Vandaag nemen we als Stenden-collega's samen met de extern genodigden afscheid van Geiske. Haar afscheid vindt plaats op een mooie, sfeervolle Drentse locatie, namelijk in Galerie Wildevuur te Hooghalen, temidden van de daar geëxposeerde schilderijen en beelden.

Voordat Geiske haar afscheidsspeech houdt, wordt zij met waarderende bewoordingen ten afscheid toegesproken door onze vice-voorzitter van het College van Bestuur, Klaas-Wybo van der Hoek, èn door Stenden-collega Petra Krajenbrink, de vestigingsmanager van de Opleiding tot Leraar Basisonderwijs te Assen. Zoals dat te doen gebruikelijk is, wordt in deze toespraken teruggeblikt op de onderwijsloopbaan van de scheidende directeur en worden haar prestaties en die van haar opleidingsteam in lovende bewoordingen tot Geiske en tot alle genodigden gericht.

Het is alleszins waardevol dat je zo'n belangrijke periode in je loopbaan op zo'n eervolle wijze mag afsluiten in het bijzijn van collega's en relaties, waarmee je in de afgelopen jaren zo nauw hebt samengewerkt. We hopen van harte dat Geiske Tol een goede periode tegemoet mag zien bij onze Leeuwarder collega-hogeschool.

Geen opmerkingen: