dinsdag 16 november 2010

De Proefvisitatie van Hoger Hotelonderwijs

Dinsdag 16 november 2010

De opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden hogeschool te Leeuwarden bereidt zich voor op de visitatie van deze HBO-opleiding. Nu de eerste editie van haar Zelfevaluatierapport gereed is, is ook het moment aangebroken om eens te testen in hoeverre deze kritische reflectie qua vorm en inhoud volstaat om als basis te dienen voor een verantwoord kwaliteitsoordeel met betrekking tot alle verschijningsvormen van deze opleiding.

Vandaag gaat een audit team daartoe in gesprek met vertegenwoordigers van het College van Bestuur, van het docententeam, van de studenten, van het opleidingsmanagement, van afgestudeerden en uit het werkveld waarvoor deze opleiding haar studenten opleidt. Ook een rondleiding langs de vele faciliteiten voor de studenten maakt deel uit van deze proefvisitatie. Vooraf worden alle participanten in groepen voorbereid op wat hen staat te wachten en na het auditgesprek met het proefvisitatieteam komen ze allemaal weer bij ons terug om even na te praten over de zojuist opgedane ervaring.

Een boeiende dag, waarin een groot aantal representanten van de opleiding Hoger Hotelonderwijs de revue passeert. Het stemt ons tot tevredenheid om te zien hoe betrokken alle partijen zich voelen en opstellen bij het boven tafel krijgen van alle ins en outs van deze opleiding, teneinde ervoor te zorgen dat de externe visitatiecommissie zich over enkele maanden een goed beeld kan vormen van de kwaliteiten van deze opleiding voor de gastvrijheidsbranche.

Geen opmerkingen: