vrijdag 12 november 2010

Bernadette de Wachter exposeert in De Hege Stins

Vrijdag 12 november 2010

De Protestantse Gemeente te Stiens - aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland - heeft een zogenoemde Interieurcommissie in het leven geroepen, met als taak het ontwikkelen van plannen en ideeën om de diverse zaalruimten in bijvoorbeeld haar kerkgebouw De Hege Stins zodanig aan te kleden en in te richten, dat deze een fraaie uitstraling krijgen en het prettig is er te vertoeven. Hierbij kan gedacht worden aan de aanschaf van meubilair, maar vooral ook aan het houden van wisselexposities in de ontmoetingsruimte op het gebied van kunst, bij voorkeur vervaardigd door eigen gemeenteleden.

Op dit moment hangt in de ontvangsthal van De Hege Stins te Stiens een aantal schilderijen van Bernadette de Wachter-Verhoeven. In 2006 is ze met haar gezin verhuisd naar Stiens. Ze is afkomstig van het Belgische Antwerpen. Beroepshalve is ze docente Frans, maar sinds ze in Stiens woont, geeft ze geen les meer. Daardoor er tijd vrij gekomen om zich in andere interesses te verdiepen. Zo is ze in het kunstencentrum Parnas te Leeuwarden terecht gekomen, waar ze nu al weer vier jaar keramieklessen volgt en daarnaast ook deelneemt aan het open atelier-schilderen onder leiding van Jaap Ket.

Bernadette de Wachter schildert èn ze maakt keramische beelden, om expressie te geven aan wat haar bezighoudt en haar fascineert in de mens, zoals de kwetsbaarheid, de innerlijke kracht en de vertwijfeling. Dit jaar heeft ze emotie achter een masker trachten weer te geven aan de hand van collages in acryl. Acryl is het medium dat haar voorkeur heeft, maar het ontdekken van andere media en technieken inspireert haar ook bijzonder. Zo produceerde deze veelzijdige kunstenares inmiddels werk in het brede scala van aardewerk, acryl, aquarel, olieverf, pastel en raku (craquelé-glazuur).

Geen opmerkingen: