maandag 4 oktober 2010

Schilderijen van Jantine van der Woude in Skilhiem te Stiens

Maandag 4 oktober 2010

Tot medio oktober 2010 hangen enkele schilderijen van Jantine van der Woude tentoongesteld in Woonzorgcentrum Skilhiem te Stiens. Na een ernstige ziekte is Jantine van der Woude eind 2008 overleden. Jantine had een doel voor ogen met haar schilderijen. Ze wilde de gevoelens die ze van anderen kreeg in haar schilderijen tot leven brengen en daarna die schilderijen verkopen, om dan de verkoopopbrengst te gebruiken voor de hulp aan arme straatkinderen elders in de wereld.

Door te schilderen en te tekenen kwamen Jantine haar liefde, haar gevoel en haar warmte voor de medemens naar voren. Nu Jantine van der Woude inmiddels is overleden, wil de familie Van der Woude graag deze levensgedachte van Jantine voortzetten. De verkoopopbrengst van de (geĆ«xposeerde) schilderijen van Jantine van der Woude gaat naar de organisatie Beautiful Gate, naar Aids-baby’s en naar overige kinderzorg in Zuid-Afrika.

Beautiful Gate Ministries International wordt gevormd door vier organisaties, die een opdracht, waarden en principes delen, die van elkaar leren en die elkaar ondersteunen in een duidelijke missie. Zij richten zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en van hun families op het Afrikaanse continent en daarmee wil men de liefde en de betrokkenheid van God laten zien.

Geen opmerkingen: