vrijdag 24 september 2010

Gezondheidspraktijk op Kenniscampus Leeuwarden

Vrijdag 24 september 2010

De Kenniscampus Leeuwarden heeft opnieuw waarde toegevoegd aan haar leer-, werk- en leefomgeving. Speciaal voor studenten en medewerkers van de NHL hogeschool en voor Stenden hogeschool is in deze maand de Campus Gezondheidspraktijk geopend.

Studenten en medewerkers van deze twee hogescholen hoeven nu niet meer te reizen om hun gezondheidsklachten aan een huisarts voor te leggen. De Campuspraktijk heeft begin september 2010 haar deuren geopend in het schoolgebouw van de NHL hogeschool op de Kenniscampus Leeuwarden. De Campuspraktijk is onderdeel van het Huisartsen Zorgcentrum Leeuwarden (HZL).

Studenten en medewerkers kunnen zich gratis online inschrijven bij deze huisartsenpraktijk via de website http://www.campuspraktijk.nl/. De Leeuwarder Campuspraktijk biedt op laagdrempelige wijze huisartsenzorg en heeft gericht op de jonge, moderne generatie een ‘full-service online-pakket' ontwikkeld. Online spreekuurreservering, e-mailconsultatie, webcamspreekuren en/of het digitaal aanvragen van een herhaalrecept of reizigersadvies, het is allemaal mogelijk in deze nieuwe huisartsengroepspraktijk.

Huisarts Maarten Goedhart en onze ex-CHN-ESO-collega Anne Visser zijn de initiatiefnemers van de Campuspraktijk. Hun veronderstelling is dat onze Leeuwarder studentenpopulatie de doelgroep bij uitstek is om online met de artsenpraktijk te communiceren. Maar ook tussen de colleges door kunnen studenten en medewerkers tijdens werkdagen bij de Campuspraktijk terecht voor een face to face-consult.

Maarten Goedhart: "Het recente advies van de Raad voor de Volksgezondheid & Zorg over strategische zorgvisie sluit naadloos aan bij de werkwijze van de Campuspraktijk; naast aandacht voor zorg en ziekte zijn gezondheid en ICT belangrijke speerpunten van de Campuspraktijk.'

Om bekendheid te geven aan de recent geopende Campuspraktijk kon je in de afgelopen week op een groot aantal plaats in het hogeschoolgebouw van Stenden hogeschool de tweetalige flyer van de Campuspraktijk als meeneemexemplaar zien liggen.

Geen opmerkingen: