zaterdag 28 augustus 2010

Tussen Dokkum en de zee

Zaterdag 28 augustus 2010

Het fotoboek "Tussen Dokkum en de zee" geeft in 70 foto's een prachtig beeld van de Friese gemeente Dongeradeel. De publicatie uit het jaar 2009 is een initiatief van deze gemeente en is uitgegeven ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan op 1 januari 2009.

De foto's zijn gemaakt door Dolf Kessler. Hij beschouwt Dokkum als het charmante, culturele en economische centrum, met daar het platteland met al haar dorpen omheen; met als extra accent dat de gemeente ligt aan de Waddenzee. In zijn fotoserie concentreert deze fotograaf zich op de elementen waarin Dongeradeel zich onderscheidt van de omliggende gemeenten. Het Friese landschap en het maatschappelijke leven staan daarbij centraal. Kessler laat met dit fotoboek zien wat de tijd met het uiterlijk van het noordfriese landschap, met haar dorpen en met de stad Dokkum heeft gedaan. Hij wil ons laten zien hoe mooi de gemeente Dongeradeel met haar stad, de dorpen en de Waddenzeekust is.

Dit fotoboek is ingedeeld in drie onderwerpen, te weten:
1. Het platteland, met foto's van bijvoorbeeld: akkers, gebouwen, vee, wegen, bedrijvigheid en over recreatie;
2. De stad Dokkum, met foto's van bijvoorbeeld: winterpret, straatbeelden en hoogtijdagen;
3. Het Wad, met foto's van bijvoorbeeld: verblijfsrecreatie, seizoensbeelden, vergezichten en waterkeringen.

4 opmerkingen:

Jaap Overeem zei

Hallo Wiep,

Een vergelijkbaar boek is "De Wadden onbewolkt." Wij hebben het gisteren gekocht. Ook een fotoboek, met prachtige luchtfoto's van het gehele Nederlandse waddengebied. Er staan bijvoorbeeld ook foto's is van een bijna dichtgevroren waddenzee, van afgelopen winter. Het boek zal je zeker aanspreken. Zie onder voor een link

http://www.lubberhuizen.nl/detail.php?id=446

Jaap Overeem

Wiep Koehoorn zei

Dag Jaap,
Dank voor je reactie en vooral ook voor de aanvullende fotoboektip. Ik heb direct even op de site van de uitgever gekeken. 't Is zo te zien een bijzonder mooi boek met die toch altijd weer zo verrassende luchtfoto's.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
29aug10

Jaap Overeem zei

Hoi Wiep,

Het is inderdaad een wondermooi boek. Wij zijn bijna buren, het is misschien één minuut lopen. Het boek was niet heel goedkoop, maar het kostte mij niets omdat ik wel eens boekenbonnen krijg. Als je eens tijd hebt, mag je het wel eens komen bekijken.

Groeten,

Jaap

Wiep Koehoorn zei

Dag Jaap,
Dat is mooi, dank je wel, daar maak ik graag eens even gebruik van.
vr. gr.
Wiep Koehoorn
30aug10