maandag 23 augustus 2010

Start nieuw seizoen van Regiocomité Fryslân

Maandag 23 augustus 2010

Na het zomerreces komt het Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim weer bijeen in Stenden University Hotel te Leeuwarden. In de zomerperiode is de programmering van onze komende publieksactiviteiten doorgegaan, om goed voorbereid te kunnen starten in dit nieuwe seizoen. Om 17.00 uur worden alle Regiocomitéleden ontvangen in de lobby van het hotel, waarna we in de hotelbar Topaz onze zomervakantieërvaringen kunnen uitwisselen tijdens het nuttigen van een warme maaltijd. Aansluitend gaan we naar de vergaderzaal, waar we uitgebreid stilstaan bij het afscheid van ons regiocomitélid en VU-alumna Ines Jonker, die na enkele jaren haar vrijwilligerswerk in ons regiocomité helaas beëindigt. We kunnen in elk geval nu gebruik maken van de gelegenheid om haar hartelijk te bedanken voor het goede werk dat ze in ons midden heeft verricht.

Tegenover dit afscheid staat gelukkig het feit dat onze vergadering vanavond ook wordt bijgewoond door Govert Geldof, die momenteel nog lid is van het Regiocomité Overijssel, die wegens zijn verhuizing naar Fryslân dit jaar aftreedt in dat Overijsselse comité en die zich vanavond oriënteert op een mogelijke overstap van dat Overijsselse comité naar het Regiocomité Fryslân. Na alle openingshandelingen van deze vergadering kunnen we beginnen met de inhoudelijke twee agendaclusters: Verenigingszaken & Publieksactiviteiten.

Eerst evalueren we de Landelijke Ledenraadsvergadering die drie Ledenraadsleden van ons regiocomité hebben bijgewoond op 25 juni 2010. We blikken terug op onze voorbereidingen daartoe, op het verloop van dit overleg en op de resultaten van deze halfjaarlijkse Ledenraadsvergadering. Vervolgens bespreken we de twee nieuwe voordrachten, die hopelijk zullen leiden tot uitbreiding van het aantal leden van ons regiocomité. Tenslotte passeren enkele documenten die in Verenigingsverband zijn ingekomen èn evalueren we de Aluminibijeenkomst die we op 7 juni 2010 organiseerden bij de Fryske Akademy te Leeuwarden.

Daarna bespreken we onze nieuwe publieksactiviteiten van VU-Connected, waarmee we ons komende seizoen vorm en inhoud zullen geven. Eind september 2010 organiseren we samen met Talma Veenwouden een symposium over "Dagbehandeling als anker in de keten dementie". In oktober en november 2010 organiseren we samen met het Friesch Dagblad en Tresoar twee Debatcafé's over de "Inrichting van de openbare ruimte" en over de "Bureaucratie in de zorg". In oktober 2010 organiseren we aansluitend aan de Statutaire Ledenvergadering Fryslân onze jaarlijkse publieke Sminialezing, dit jaar handelend over Palliatieve Zorg. Voorts zijn er nog plannen voor een symposium, een themadiner en een tweetal tentoonstellingen, waarvan de ene wordt ingeleid met een regionale of landelijke manifestatie over "Tsjernobyl 25 jaar na dato" en de andere met een lezing over "Zilverwerk op oude Bijbels". Goede plannen en de nodige expertise en enthousiasme in het regiocomité zijn ook dit jaar weer de ingrediënten voor ons aantrekkelijk en gevarieerd seizoensprogramma. We zullen ons best doen om er dit jaar weer iets moois van te maken.

Geen opmerkingen: