woensdag 23 juni 2010

Bestuursvergadering van de Stichting Jabikspaad Fryslân

Dinsdag 22 juni 2010

Het bestuur van de Stichting Jabikspaad Fryslân komt vanavond bijeen in de Jacobshoeve te Sint-Jacobiparochie. Zoals te doen gebruikelijk staat ook ons rondje Lief & Leed bij de opening op het vergaderprogramma. We staan dan lang stil bij het voor ons allen veel te snel en te vroeg overlijden van onze medebestuurder Syb Zeinstra. Als de geschiedenis van de afgelopen tien bestaansjaren van het Jabikspaad in vogelvlucht de revue passeert, realiseren we ons nogmaals hoeveel Syb Zeinstra ook voor het Jabikspaad heeft betekend, wat hij er allemaal voor heeft gedaan om er iets moois van te maken en hoeveel andere mensen hij met zijn tomeloze inzet en inspiratie in zijn voetsporen heeft laten lopen. Ook vanavond missen we Syb zijn aanwezigheid en zijn altijd zo waardevolle inbreng in ons overleg.

Tegenover dat verdriet staat ook weer het lichtpunt dat we vanavond een belangstellende pelgrim voor het eerst in ons bestuurlijk midden hebben om zich te oriënteren op een positie in ons bestuur. Hoe typerend dat het Syb was die deze kandidaat-bestuurder voordroeg en uitnodigde voor deze avondvergadering. Enkele andere bestuursmutaties komen vervolgens ook ter sprake.

Dan volgen een aantal inhoudelijke zaken. Eerst de Routezaken omtrent het Jabikspaad. Daarna evalueren we de afgewikkelde feestelijke onthulling van de Jirnsumer Moeting. Wat hebben we daar met alle andere gasten van genoten. Vervolgens maken we werkafspraken over de wijze waarop we mede vorm en inhoud zullen gaan geven aan de geplande bouw, inrichting, opening en exploitatie van het Pelgrimscentrum Sint Jacob, dat we eind november 2010 in het voorportaal van de Groate Kerk te Sint-Jacobiparochie beogen te starten. Ook de inbreng die wij zullen leveren voor een jubileumboek van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob over alle Nederlandse Jacobswegen komt vanavond aan de orde.

Geen opmerkingen: