dinsdag 29 juni 2010

Afscheid voor Robert Veenstra van Stenden hogeschool

Dinsdag 29 juni 2010

De vice-voorzitter van het College van Bestuur van Stenden hogeschool Klaas-Wybo van der Hoek voert vanmiddag het woord ter gelegenheid van het afscheid van Robert Veenstra, tot 1 september 2010 nog Voorzitter van het College van Bestuur van Stenden hogeschool. Klaas-Wybo refereert daarbij aan de Joods-Christelijke traditie, waarin het getal 7 een belangrijk getal is. Dat getal 7 wordt in die traditie verbonden aan begrippen als volmaaktheid en volkomenheid. Dat in ogenschouw nemend, is dit jaar een goed moment voor Robert Veenstra om na zeven jaar onze hogeschool te gaan verlaten.

Doorgaand in die traditie wordt met het getal 7 ook wel "de hele wereld" aangeduid; immers op de zevende dag rustte God nadat hij de aarde - en al wat daarbij hoort - had geschapen. Robert Veenstra heeft gedurende zijn dienstverband bij Stenden hogeschool de hele wereld ook als zijn werkgebied beschouwd, dus ook in dat opzicht zou het passen om na 7 jaar afscheid te nemen. In de Bijbel komt het getal 7 ook veelvuldig voor. In dat geval is er dan sprake is van een gering aantal. Dat zeven jaar lidmaatschap van het College van Bestuur van Robert in de ogen van velen als een te gering aantal jaren wordt beschouwd, blijkt wel uit de afscheidstoespraken van o.a. Cees Bijl (voorzitter van de Raad van Toezicht van Stenden hogeschool), van de voorzitter van een studentenvereniging, en van een medewerker en een student van de Hogeschoolraad en de Medezeggenschapsraad.

Collega Wayne Johnson, de Dean van de Stenden university Campus in Doha (Qatar) - roemt Robert Veenstra in zijn afscheidsspeech om zijn insteek van het opsporen van talent in studenten en medewerkers, om dat talent vervolgens in ontwikkeling te laten komen in kansrijke werksettings. Het Atrium zit vol met interne en externe belangstellenden; door de lengte van de vele speeches loopt het formele programma bijna een uur uit, maar de toespraken vervelen geenszins vanwege de variatie en de rake, herkenbare typeringen en lovende huldeblijken.

Na de toespraken gaan we in optocht achter de Friese troubadour Pieter Wilkens aan, wandelend door de Kennisboulevard, naar de centrale ruimte vóór het Ontmoetingscentrum. Hier wordt de tussenwand onthuld met daarop de vier "Robert Veenstra Windows": vier grote beeldschermen waarop we via een webcam en internet zicht krijgen op de vier Stenden Campus Sites op Bali, in Zuid-Afrika, in Thailand en in Qatar. Met behulp van een webcam met microfoon hebben Robert en Wayne rechtstreeks contact met onze Qatarese Stenden-collega's in Doha.

Daarna is er gelegenheid om onder het genot van culinaire hoogstandjes van Stenden University Hotel persoonlijk afscheid te nemen van Robert Veenstra en om in een informele setting met een hoog reüniegehalte elkaar informeel te ontmoeten.

Geen opmerkingen: