zaterdag 26 juni 2010

4e Triathlon Friesland in Stiens

Zaterdag 26 juni 2010

Evenals voorgaande jaren wordt ook vandaag weer de jaarlijkse Triathon Friesland georganiseerd in Stiens, nu al weer voor de vierde keer. Met medewerking van de gemeente Leeuwarderadeel en met de inzet van ongeveer 100 vrijwilligers wordt dit Noord-Nederlands Kampioenschap georganiseerd door Sportvereniging Friesland. Meer dan 300 deelnemers telt deze triathlon. Meer dan 50 sponsoren maken dit sportevenement financieel mogelijk. Voor het eerst wordt gewerkt met een electronische tjdregistratie en uitslagverwerking.

's Morgens wordt begonnen met de jeugdtriathlon voor individuen, verdeeld over drie leeftijdsgroepen met hun eigen afstanden van 100 of 250 meter zwemmen, 3 of 9 kilometer fietsen en 800 of 2200 meter hardlopen.

Vanmiddag volgen dan achtereenvolgens de kwart-triathon voor individuen en de kwart-triathlon voor trio-teams, over afstanden van 1 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Tenslotte starten de achtste-triathons voor individuen en als laatste groep de achtste-triathlons voor trio's. De trio-teams bestaan uit een zwemmer, een fietser en een loper.

Het zwemonderdeel vindt vóór onze woning plaats in de Kletsefeart. Het fietsonderdeel heeft een parcours van 10 kilometer door het Stienser Aldlân. Het looponderdeel bestaat uit een parcours van 2,5 kilometer rond het centrum van Stiens. De start en finish zijn aan de Griene Leane in onze Stienser woonwijk Aldlân.

Geen opmerkingen: