donderdag 5 november 2009

Vergadering Regiocomité Vereniging VU-Windesheim in SUH

Donderdag 5 november 2009

Nadat we eerst met elkaar hebben gedineerd in Bar Topaz van Stenden University Hotel (SUH), vergaderen we als Regiocomité Fryslân van de Vereniging VU-Windesheim in één van de vergaderzalen van dit leerbedrijf voor de HBO-opleiding Hoger Hotelonderwijs van Stenden hogeschool te Leeuwarden.

Omdat de afgelopen periode sinds de vorige vergadering (zie mijn weblogbericht van 27 augustus 2009) voor een groot deel van ons comité een bewogen periode is geweest, nemen we er eerst rustig de tijd voor om alle lief & leed en wel & wee in onze kring aan elkaar te vertellen. De opening van de vergadering met het lezen van achtereenvolgens de Nederlandstalige èn de Friestalige versie van Psalm 21 is m.i. dan ook passend bij de overgang van dit persoonlijke naar het zakelijke deel van onze bijeenkomst van vanavond.

Na de notulen en ingekomen stukken volgt het eerste deel van onze vergadering. Zoals te doen gebruikelijk beginnen we met allerlei zaken die momenteel binnen onze vereniging spelen op regionaal en landelijk niveau èn binnen de afzondelijke instellingen voor onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg, die deel uitmaken van onze vereniging. We bereiden onze inbreng in de Landelijke Ledenraadsvergadering voor, evalueren de kennismakingsbijeenkomst met het College van Bestuur van de Christelijke Hogeschool Windesheim (zie mijn weblogbericht van 26 oktober 2009) en nemen kennis van de benoeming van de nieuwe voorzitter van VU-connected, de heer Tom Doude van Troostwijk.

Daarna volgen onze eigen activiteiten in de regio, te beginnen met de evaluatie van de onlangs met het Friesch Dagblad gehouden twee Debatcafé's over "Marktwerking in de zorg" (zie mijn weblogbericht van 24 september 2009) en over "Gemeentelijke herindeling". Beide debatavonden zijn mede door de door Siem Jansen goed geleide debatten tussen provinciale experts en specialisten vanuit de VU en Windesheim - en vooral ook door de grote opkomst - een succes, waarop we met recht trots mogen zijn. De samenwerking met het Friesch Dagblad in deze is een gouden greep voor alle deelnemende partijen en debatcafé-gangers.

Tenslotte volgt de voorbereiding van onze komende activiteiten. Eerst bereiden we de Ledenvergadering van de Regio Fryslân voor. Centraal staan het afscheid en de benoemingen van de regiocomité-leden, wegens de wisselingen in de samenstelling van ons Regiocomité. De sprekers van deze avond - bestuurder Hein Dijkstra van Windesheim en onderzoeker Jacquelien van Sterkenburg van de Vrije Universiteit - en hun geplande inbreng passeren de revue.

Tenslotte bereiden we de volgende, nieuwe activiteiten voor: de Sminialezing 2009 over de vraag waarom Friezen protesteren, een Themadiner over Bijbels Culinair, een Debatcafé over de implosie van de PKN, de geplande samenwerking met Stenden Studium Generale, de Aluminibijeenkomst bij een bank of bij de provincie, een lezingavond van professor Lietaert Peerbolte, een vaarexcursie in Fryslân èn een themabijeenkomst over dementie op een daartoe gespecialiseerde zorglocatie in onze provincie.
Stuk voor stuk juweeltjes van activiteiten, waarvan we inschatten dat we daarmee in Friesland een goede bijdrage gaan leveren aan het waarde(n)volle gesprek tussen wetenschap & samenleving, want daar doen we het vooral voor.

Geen opmerkingen: