maandag 16 november 2009

Sector Hoger Onderwijs van CNV-Onderwijs bijeen in Amersfoort

Maandag 16 november 2009

De jaarlijkse Sectorledenvergadering 2009 van de Sector Hoger Onderwijs (HO) van CNV-Onderwijs (CNVO) vindt zoals te doen gebruikelijk ook vandaag onder leiding van voorzitter Jan Telleman plaats in Amersfoort. Na een korte kennismakingsronde en de vaststelling van de notulen van collega Martin Haanstra van vorig jaar bespreken we het Jaarverslag 2008-2009 van onze sector HO. In het afgelopen jaar stonden o.a. centraal:
- De Kwaliteitsagenda van de Lerarenopleiding;
- Kwaliteitszorg in het Hoger Onderwijs in brede zin;
- Het Lerarenregister;
- De voorgestelde wijzigingen in de Wet op het Hoger Onderwijs;
- Het Green Paper van de HBO-raad.

Na de afwikkeling van de financiƫle verslaglegging van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende boekjaar gaan we verder met de bespreking van een aantal actuele aandachtspunten uit het hoger onderwijs. Eerst verzorgt Martin van Gessel een presentatie over de evaluatie van het functiebouwwerk en de functiewaardering (over Hay en Fuwasys). Daarna volgt een kort gesprek over de Professionaliteit en professionele ruimte als uitdaging voor en in het HBO, gezien vanuit het perspectief van de "Recommendation on the Status of Higher Education Teaching Personnel" van de Unesco.

Uiteraard komen ook de laatste ontwikkelingen aan bod, die betrekking hebben op de voortgang van het vernieuwingsproces van de Vereniging CNVO. Als de plannen doorgaan, verandert ons Sectorbestuur in een Sectorraad en zal de nadruk binnen onze sector HO meer komen te liggen op activiteiten voor en met mede-vakbondsleden. Dan bespreken we de Beleidspunten 2010 voor onze sector HO, ingedeeld in de vijf clusters:
- CNV-Onderwijs intern;
- Werkveld Hoger Onderwijs / Hoger Beroepsonderwijs;
- Kwaliteitszorg en accreditatie;
- Relatie werkgevers / werknemers;
- Beroepsgroep H(B)O.

Dan volgen een aantal persoonlijke zaken aangaande onze sector. Eerst benoemen we de vertegenwoordigers van onze sector voor de twee Algemene Vergaderingen van CNV-Onderwijs voor het jaar 2010. CNVO-bestuurder Willem Jelle Berg was eerder al in de bloemen gezet bij gelegenheid van zijn verjaardag van vandaag. Nu worden ook de twee jubilarissen Henk Groeneveld en Miriam de Groot gelauwerd wegens hun 40-jarig lidmaatschapsjubileum van onze vakbond CNV. De avond wordt afgesloten met een diner in Restaurant Amershof, waarbij we ruimschoots gelegenheid krijgen om met elkaar in wat meer informele setting een aantal zaken uit het hoger onderwijs te bespreken.

Geen opmerkingen: