maandag 9 november 2009

Kijkje nemen?

Maandag 9 november 2009

De verbouwing en uitbreiding van het studenten- en personeelsrestaurant "Salle à Manger" (SAM) is enige maanden geleden van start gegaan in de Leeuwarder vestiging van Stenden hogeschool. Vanaf 25 september 2009 sloot SAM haar deuren, waarna de werkzaamheden begonnen. Tijdens de verbouwing kunnen studenten en medewerkers - zoals te doen gebruikelijk - terecht in "IF". Daarnaast is vóór het Ontmoetingscentrum een extra restauratieve voorziening ingericht.

Eind januari 2010 gaan de deuren van het vernieuwde restaurant weer open. We hebben dan een eigentijdse ontmoetingsplek met een modern interieur en vernieuwd assortiment, waar we Stenden hogeschool als eigentijdse en internationaal georiënteerde hogeschool duidelijk in kunnen herkennen (zie bijgaande artist impression).

Het interieur van het bedrijfsrestaurant is inmiddels volledig gesloopt en wordt weer geheel nieuw ingedeeld en ingericht volgens de eisen des tijds. De bouwwerkzaamheden zijn grotendeels aan het oog onttrokken door een tijdelijke scheidingswand tussen de bouwplaats en de hal van de hogeschool. Voor wie toch even wil kijken hoe de bouw vordert, is aan de linkerzijde van die scheidingswand een grote glazen pui open gelaten, waardoor je de hele bouwplaats kunt overzien.

Op die scheidingswand is een artist impression geplakt om je een beeld te geven van de nieuwe indeling en inrichting. Met de wegwijzers "Kijkje nemen?" en "Want to take a look" worden alle voorbijgangers uitgenodigd om het bouw- en inrichtingsproces van dag tot dag te volgen.

Geen opmerkingen: