zondag 22 november 2009

Kenniscentrum Savantis in Waddinxveen

Zaterdag 21 november 2009

Op de vroege zaterdagochtend rijden Durkje en ik met haar ouders naar het verjaardagsfeest van Durkje haar broer Jelke. Over Friesland hangt een dichte mist. Op de Afsluitdijk is het zicht een beetje beter en naarmate we verder in zuidelijke richting komen door en in Noord- en Zuid-Holland, trekt de mist op. In Waddinxveen aangekomen, is het al stralend mooi weer. Na het middaguur derhalve tijd voor een wandeling door een zonnig Waddinxveen. Onderweg passeren we Savantis. Savantis is een kenniscentrum dat zich richt op het leren & werken in de praktijk. Haar doelstelling is: het bevorderen van de kennis en het behouden van het vakmanschap. Savantis is werkzaam voor de vier sectoren: (1) Schilderen & onderhoud, (2) Afbouw, (3) Reclame & presentatie & communicatie en (4) Schoonmaak & glazenwassen.

Savantis is door de overheid verantwoordelijk gesteld om de 26 door de overheid erkende beroepsopleidingen te onderhouden, hun leerbedrijven te begeleiden en te erkennen. Hierbij zijn de contacten tussen de leermeesters van zo’n 6.000 bedrijven en ongeveer 7.500 leerlingen met hun docenten van belang. Namens het bedrijfsleven zorgt Savantis voor innovatie en ontwikkeling van beroepsopleidingen, cursussen en trainingen met leermiddelen en naslagwerken. Voor de examinering houdt Savantis zich bezig met de ontwikkeling van toetsen, de organisatie van praktijktoetsen en de coaching van examinatoren.

Marja, de jongste dochter van Jelke & Aagje loopt momenteel als leerling van de Utrechtse Nimeto-opleiding stage bij Savantis. Na onze wandeling weer bij hen thuisgekomen, bekijken we haar eerste producten, die ze als grafisch ontwerper in opleiding in opdracht van haar stagebedrijf Savantis heeft geproduceerd. Het is prachtig werk wat Marja inmiddels heeft gemaakt, en daarmee een hele mooie start van haar portfolio graphic design, waar ze met recht trots op kan zijn.

Geen opmerkingen: