zondag 15 november 2009

Gaandeweg met Verty de Graaf-Feenstra in Stiens

Zondag 15 november 2009

Onze Stienser Evangelisatiecommissie organiseert vanavond de Gemeentedienst in De Hege Stins te Stiens. De zanggroep “Gaandeweg” uit Leeuwarden en dichteres Verty de Graaf-Feenstra uit Stiens zijn vanavond bij ons te gast in deze Sing In. Voorganger is dominee Gerrit Wessels en Han Giesing is onze organist vanavond. Het thema van deze kerkdienst is: "Liefde is ...... God is liefde".

Zanggroep Gaandeweg bestaat uit zeven dames. Hun zang wordt begeleid door Tineke Wolters op gitaar en Marianne Hiemstra op dwarsfluit. Door middel van hun liederen willen zij op een eenvoudige en heldere manier getuigen van hun geloof. Het repertoire van de groep is Nederlands- en Friestalig. Vanavond horen we dit zo zuiver zingend zevental een verrassend repertoire van aangename luisterliedjes presenteren. De door hen gezongen geloofsliederen benadrukken vooral de persoonlijke relatie die wij als mensen ervaren in de (vaak ook stille) omgang met God, gepresenteerd in de range van een eenstemming duo tot harmonieus meerstemmige samenzang.

Dichteres Verty de Graaf-Feenstra uit Stiens leest tussendoor enkele eigen gedichten voor uit haar pas verschenen (augustus 2009) gedichtenbundel: “Het wordt altijd weer licht”. De voor vanavond geselecteerde gedichten passen goed bij het thema van de dienst; als gebeden gedicht, maar ook als poëtisch intermezzo. In de twee interviews van dominee Wessels met een zangeres van Gaandeweg en daarna ook met deze Stienser dichteres staan de liefde voor God en ook de liefde voor het muzikaal en poëtisch evangeliseren centraal. Mooi om ook zulke persoonlijk verbale noten mee te nemen in zo'n evangelisatiedienst. We hebben elkaar heel veel te vertellen, zo blijkt ook in deze interviews maar weer.

De meditatie van dominee Wessels sluit prima aan bij het thema, bij de muziek en bij de sfeer van vanavond. Zo wordt het door de medewerking van velen een aangenaam uur aan het begin van deze herfstavond. Na afloop staat koffie, thee en frisdrank voor iedereen klaar en is er volop gelegenheid om nog even met elkaar als gemeenteleden en met onze gasten na te praten, ook over hoe goed het was om elkaar hier vanavond te ontmoeten.

Geen opmerkingen: