vrijdag 16 oktober 2009

Jij bent de beste...!

Vrijdag 16 oktober 2009

Met zijn vieren zijn we als collega's van de afdeling Quality Assurance van het Corporate Office van Stenden hogeschool afgelopen zomer de zomervakantie ingegaan met het boek "Jij bent de beste...! Dit boek is geschreven door de twee psycholoog-psychotherapeuten Fred Sterk en Sjoerd Swaen. Het boek is in 2008 uitgegeven en draagt als subtitel "Meer kracht en kwaliteit in je werk". Zo'n boek in de zomervakantie vormt een mooie brug tussen ons werk van het afgelopen èn het komende collegejaar.

Beter werken begint met tevreden werken. Het boek is geschikt voor werkgevers en werknemers, voor bestuurders, managers en medewerkers. Werkgevers wordt aangereikt om zo goed mogelijk gebruik te maken van de sterkste kanten van hun personeel en van de persoonlijke doelstellingen van hun medewerkers, opdat daarmee optimaal bijgedragen kan worden aan succesvolle bedrijfsresultaten. Het boek nodigt je uit om te leren privé & werk zó te combineren dat beide kanten van het samenleven & samenwerken je inspiratie geven. Het boek daagt je uit om de overheersende tevredenheidscultus los te laten, teneinde zo ruimte te creëren om meer oplossingsgericht te durven veranderen. Het boek is een aanrader voor iedereen die is geïnteresseerd in persoonlijke groei en ontwikkeling van jezelf èn van je naaste collega('s).

Iedereen heeft talent.
Waar ben jij goed in?
Wat zijn jouw kwaliteiten?
Wat heb jij je collega's te bieden?
Dit boek kan je helpen om op school, op je werk, thuis en buitenshuis - bijvoorbeeld in vrijwilligerswerk - zelf meer voldoening en waardering uit je werk te halen, met als vuistregel dat jij de beste bent en dat ook jij sterk, alert en moeiteloos kunt werken. Het boek leert je om bijvoorbeeld thuis en op je werk te kijken naar die zaken die je geluk schenken en die je leren om overwegend dankbaar en tevreden te zijn.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat positieve denkers gezonder zijn, langer leven en dat zij hun doelen beter bereiken. "Positivo's" geven doorgaans minder snel op en ervaren significant meer geluk.

Dit boek bevat 67 bewezen, werkzame, oplossingsgerichte technieken, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie, positieve psychologie en op de praktijkervaring van beide auteurs. Het zijn 67 kansen om het beste uit jezelf te halen; die je leren om je dagelijkse uitdagingen thuis en in je werk beter te leren begrijpen en te leren hanteren. Enkele van die 67 technieken zijn bijvoorbeeld:
- Relativeer je prestaties;
- Doe wat beter werkt;
- Volg je dromen;
- Blijf aardig;
- Durf een nieuwe aanpak te kiezen;
- Maak je minder druk;
- Overtref je werkbrein: schakel over naar een bewustzijn waarin je de beste bent, met meer kracht, met meer kwaliteit en vooral met kalmte in je leven.

Geen opmerkingen: