woensdag 2 september 2009

Teamdag CO-Quality Assurance in Giethoorn

Dinsdag 1 september 2009

Als teamleden van het team Quality Assurance van het Corporate Office (CO-QA) van Stenden hogeschool zijn we vandaag de hele dag in Giethoorn. 's Ochtends vergadert het CO-QA-team in één van de vergaderkamers van Restaurant De Rietstulp in Giethoorn. Daarna volgt het jaarlijkse team-uitje van onze afdeling, dit jaar in en rond Giethoorn.

Zoals te doen gebruikelijk starten we met één van de paragrafen uit het boekje "100 Gouden regels voor kwaliteitsmanagement" (zie mijn weblogbericht van 1 februari 2009). Vandaag staat de "Zorg voor een duidelijke visie en missie" centraal. We blikken vervolgens kort terug op onze werkzaamheden van kwartaal 2 van 2009 en bespreken de actuele taken van het huidige kwartaal, waarbij behalve alle lopende zaken ook het opheffen van geconstateerde knelpunten aandacht krijgt. In het tweede deel van de ochtend staan diverse jaaroverzichten van interne en externe kwaliteitszorg ter afstemming op de agenda. We sluiten af met een bespreking over de wijze waarop we de SWOT-analyse van CO-QA (zie mijn weblogbericht van 24 juni 2009) kunnen inzetten bij het (her)formuleren en operationaliseren van ons afdelingsbeleid.

Aan het eind van de ochtend blijkt dat we vanwege het naderende slechte week ons actieve vaarprogramma van vanmiddag moeten aanpassen. Het wordt dan ook geen Giethoornse punter of fluisterboot dus, maar het nog beschikbaar zijnde alternatief van een standaard vaartocht met gids door Giethoorn, over het Bovenwijde en door het natuurreservaat De Wieden (waar ook een Zilverreiger gezien) in een gelukkig overdekte boot, zodat we tijdens de regenachtige vaartocht droog en beschut zitten. Na een aansluitende wandeling genieten we 's avonds van een heerlijk en informeel diner in het Giethoornse restaurant, waar we vanochtend onze teamdag startten.

Geen opmerkingen: