woensdag 24 juni 2009

Teamdag Corporate Office-Quality Assurance in Fredeshiem

Woensdag 24 juni 2009

De hele dag zijn we als team voor een Teamdag van de de afdeling Quality Assurance van het Corporate Office van Stenden hogeschool aan het werk in Buitengoed Fredeshiem nabij Steenwijk. Samen met de collega's Helma en Regina èn inmiddels ook met onze nieuwe collega Nienke geven we verdergaande invulling aan ons werk op het gebied van de Quality Assurance in onze hogeschoolorganisatie, in onze opleidingen en in onze binnenlandse en buitenlandse sites.

Zoals te doen gebruikelijk tijdens een teamvergadering beginnen we als warming up vanmorgen met een leergesprek over één van de 100 regels uit het boek "100 Gouden regels voor kwaliteitsmanagement" (zie mijn weblogbericht van 1 februari 2009). Vandaag gaat het over: "Een goede kwaliteitsmanager heeft een geweten èn lef".

Daarna bespreken we de inhoud van het recente strategiedocument van Stenden hogeschool, genaamd "New University; Tocht naar de toekomst" (zie mijn weblogbericht van 2 april 2009). Daarna stellen we gevieren een zo compleet mogelijke SWOT-analyse op met onze eigen afdeling Quality Assurance als object. De geïnventariseerde sterktes & zwaktes en kansen & bedreigingen gebruiken we ten behoeve van de doorontwikkeling van ons beleidsplan voor Quality Assurance.

Bij aanvang van het middagprogramma beginnen we met een resumé van waar Quality Assurance binnen het Corporate Office van Stenden hogeschool voor staat en gaat. Dat vormt vervolgens een mooie opstap naar ons Jaarplan 2009 en het Activiteitenoverzicht 2009, waarmee wij dit jaar aan het werk zijn. Vanuit de geconstateerde stand van zaken per heden en rekening houdend met de strategische hogeschoolkeuze voor de komende jaren, kunnen we aan het eind van de middag het Jaarplan 2010 in de steigers zetten, om op korte termijn de overgang van het lopende naar het komende collegejaar en om op wat langere termijn de overgang van het lopende kalender(boek)jaar naar het komende kalender(boek)jaar vlekkeloos te laten verlopen.

Geen opmerkingen: