donderdag 1 januari 2009

Veel Heil & Zegen in 2009

Donderdag 1 januari 2009

Ondanks de dreigende weersvoorspelling van dichte mist en ijzel zijn we gisteravond toch maar naar mijn ouders in Drachten gereden om daar met hen en met alle broers en zusters de jaarwisseling door te brengen. Iedereen is er en later op de avond komen ook Dolph & Diana met hun dochter er nog onverwacht bij. De handgemaakte wenskaart van 2009 die hait & mem hebben gemaakt, hangt al in de woonkamer.

Dolph & Diana zijn onlangs teruggekomen van een zendingsproject in Suriname en Frans-Guyana, dus het is buitengewoon interessant om van hen te horen hoe vanuit hun Amsterdamse migrantengemeente het evangelie in het grensgebied van deze beide landen bij de lokale bevolking wordt gebracht. Zending bedrijven in een gebied waar natuurgodsdienst, afgoderij, satanisme, Voodoo en het brandofferen van dieren en zelfs ook van kinderen nog gemeengoed is, blijkt niet mee te vallen. Toch blijken durf, doorzettingsvermogen, blijde (liefdes)boodschap en aanhoudend gebed bij deze moderne zendelingen tot veel positieve resultaten te hebben geleid.

En dan is het middernacht: 2008 wordt nu 2009! Tijd voor nieuwjaarswensen binnen en vuurwerk buiten. De kinderen bellen uit alle delen van het land om ons een gelukkig nieuw jaar te wensen. Ook komen er verschillende telefoontjes vanuit Suriname, Aruba en Curacao voor Dolph & Diana. Alhoewel hun overzeese families aan de andere zijde van de oceaan nog enkele uren moeten wachten alvorens het nieuwe jaar ook daar aanvangt, komen alle hartelijke nieuwjaarswensen vanuit Zuid-Amerika nu alvast telefonisch over.

Twee uur na de jaarwisseling rijden we zonder weers- en verkeersproblemen weer terug naar Stiens. De voorspelde mist en ijzel blijken gelukkig niet gekomen; de temperatuur ligt zelfs anderhalve graad Celcius boven het vriespunt. Zonder vertraging komen we dan ook veilig en wel weer in onze woonplaats aan.

Geen opmerkingen: