zaterdag 10 januari 2009

Rayoncoaches & Regioteam NBG-Noord in Drachten

Donderdag 8 januari 2009

In deze vorstweek, waarin de media elke dag aandacht schenken aan de Elfstedentocht en waarin de interviews met de Rayonhoofden van de Friese Elfstedenvereniging weer in aantocht lijken, komen ook de NBG-Rayoncoaches van Rayon Noord-Nederland samen met de leden van NBG-Regioteam Noord van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijeen. Als lid van het Regioteam woon ik dit overleg vanavond bij in De Oase te Drachten.

In deze eerste vergadering van het kalenderjaar 2009 evalueren we alle rayonontmoetingen die onze Rayoncoaches met alle plaatselijke werkgroepen in hun rayons hebben georganiseerd. Ook blikken we met grote tevredenheid terug op het aanzienlijk aantal (meer dan 100) activiteiten dat we gezamenlijke in Noord-Nederland hebben georganiseerd in het kader van de Nationale Bijbelzondag en de Bijbel10daagse, van 24 oktober tot en met 3 november 2008 (zie ook mijn weblogbericht van de Leeuwarder Bijbelleesweb-avond met burgemeester Crone van 27 oktober 2008).

Omdat ik ook in het Landelijk Beraad van het Nederlands Bijbelgenootschap zit, is dit een geschikte gelegenheid om terug te rapporteren met welke aspecten van de vrijwilligersorganisatie van het NBG wij op nationaal vlak aan het werk zijn geweest in het afgelopen jaar en wat we gaan doen in het komende jaar.

NBG-regiocoƶrdinator Henk Ruiter presenteert de stand van zaken omtrent de aanstaande Regiodag 2009, het Werkplan 2009 en de eerste ideeƫn die zijn geopperd omtrent de vorm & inhoud van de Bijbel10daagse 2009. De vele positieve ervaringen en complimenten van buiten van het afgelopen kalenderjaar blijken vanavond een goede motivator om ook in dit kalenderjaar weer enthousiast te werken aan bijbelverspreiding en bijbelgebruik om daarmee ook te bereiken dat de Bijbel mensen steeds meer gaan aanspreken. De rayoncoaches van Friesland, Groningen en Drenthe zullen ook in het komende kalenjaar weer hard aan weg timmeren in samenwerking met alle plaatselijke en regionale werkgroepen van Noord-Nederland.

Geen opmerkingen: