woensdag 15 oktober 2008

Wintersokken van het Vrouwenzendingsthuisfront Stiens

Woensdag 15 oktober 2008

Op uitnodiging van de twee Stienser kerkenraden van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente zijn Durkje en ik vanavond aanwezig bij één van de 38 éénuurs-informatiesessies die onze kerkenraden organiseren om alle gemeenteleden in gemengde subgroepen informatie te geven over het voornemen van beide kerkenraden om onze beide kerkeljke gemeenten in 2009 te laten fuseren.

Het is druk in de ontvangsthal van het Gereformeerd kerkelijk centrum De Hege Stins, want bijna gelijktijdig begint in de grote bijzaal ook de Ledenavond van Passage Stiens, waar vanavond de welbekende oud-voorzitter van de Elfstedentochtvereniging Henk Kroes gaat vertellen over zijn afgelegde fietstocht met als eindbestemming Ghana.

Twee dames van het Stienser Vrouwenzendingsthuisfront (VZT) zijn zo verstandig geweest om deze drukbezochte avond in de ontvangsthal een verkooptafel in te richten met zelfgemaakte handwerkproducten. Er ligt voornamelijk eigen breiwerk, haakwerk en veel handgemaakte wenskaarten.

Sinds onze vier "beppes" (Friese grootmoeders) niet meer leven, is bij ons thuis de jaarlijkse verjaardagsstroom van zelfgebreide wintersokken gestopt. Dat is dan ook de reden dat ik de afgelopen jaren zo mogelijk elk jaar één of twee paar gebreide wintersokken koop van deze gemeentezusters, zo ook vanavond.

Deze dames doen goed werk, want ik ben prima geholpen met een paar warme wintersokken, in de wetenschap dat de opbrengst door de VZT-dames zal worden besteed aan het realiseren van hun periodieke zendingen van o.a. hulpgoederen naar ons VZT-zendingsproject in Brazilië.

"Wij geholpen, zij geholpen" en "Wij blij, zij blij"!

Geen opmerkingen: