dinsdag 7 oktober 2008

What would Abraham Kuyper say?

Dinsdag 7 oktober 2008

De Raad van Toezicht van onze Vereniging VU-Windesheim had onlangs drie vacatures. Twee ervan zijn inmiddels weer ingevuld met nieuwe leden. Voor de laatste vacature heeft de Raad van Toezicht een kandidaat op het oog. Aan het eind van de middag rijd ik naar de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam om als voorzitter van de Benoemingsadviescommissie samen met de andere leden van dit adviesorgaan in gesprek te gaan met de voorgedragen kandidaat.

Na een voorbereidend intern beraad volgt een buitengewoon interessant gesprek met de kandidaat voor deze openstaande toezichtsfunctie. We sluiten af met een intern beraad, waarin we het zojuist gevoerde kennismakingsgesprek evalueren, teneinde te komen tot een advies aan de Raad van Toezicht van de Vereniging VU-Windesheim.

Even na 22.00 uur wandel ik door de inmiddels stille gangen van de VU en passeer het standbeeld van Abraham Kuyper, de stichter van de Vrije Universiteit (Anno 1880). Met het zo karakteristieke aangezicht van Kuyper nog in gedachten, denk ik verderlopend: wat zou Abraham Kuyper nu eigenlijk van deze voorgestelde kandidaat hebben gevonden?

Geen opmerkingen: