woensdag 1 oktober 2008

Proefvisitatie in Emmen

Woensdag 1 oktober 2008

Stenden hogeschool heeft vergevorderde plannen om een nieuwe opleiding te starten in Emmen. Het is een juweeltje van een opleiding, die eerst nog wel moet worden geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en waarvan daarna nog de zogenoemde Doelmatigheidstoets zal worden doorlopen bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap teneinde ook voor overheidsbekostiging in aanmerking te komen.

De nieuwe opleidingsplannen zijn klaar om gepresenteerd te worden aan de NVAO. Om de opleiding te accrediteren, zal de NVAO binnenkort bij ons op bezoek komen voor een zogenoemd visitatiebezoek. Vandaag vinden in Emmen de voorbereidingen plaats tijdens een daartoe georganiseerde proefvisitatiedag.

De hele dag begeleid ik de te interviewen groepen docenten, management, bestuur, werkveldvertegenwoordigers en curriculum-ontwikkelaars, voordat ze met een proefvisitatiepanel van interne en externe inhoudsdeskundigen in gesprek gaan. Na alle panelgesprekken verzorg ik ook de debriefings, waarin we van elkaar horen waar we nog enige aandacht aan dienen te besteden.

Het is mooi om te zien hoe kundig, betrokken en enthousiast de geïnterviewde groepen achtereenvolgens de revue passeren. Tegen de avond kijken we in een plenaire sessie met tevredenheid terug op de resultaten van deze dag. We zijn weer een belangrijke stap dichter bij het aanbieden van deze nieuwe HBO-Bachelor-opleiding, waarvan de werkveldvertegenwoordigers ook vandaag weer verklaren dat zij het bijzonder op prijs zouden stellen als Stenden hogeschool samen met het werkveld het nieuwe opleidingsplan realiseert.

Geen opmerkingen: