donderdag 4 september 2008

Stichtingsbestuur Sint Jabikspaad vergadert in Bolsward

Donderdag 4 september 2008

Het bestuur van de Stichting Jabikspaad benaderde me enkele maanden geleden met de vraag zitting te nemen in haar Stichtingsbestuur. Ter oriëntatie en nadere kennismaking woon ik vanavond ten huize van bestuurslid, pastoor Jan Romkes van der Wal de vergadering te Bolsward bij.

Uit het kennismakingsrondje blijkt dat wij allen het Jabikspaad van Sint Jacobiparochie tot aan Santiago de Compostela helemaal of inmiddels deels hebben gelopen. Die bijzondere ervaring bindt ons allen in elk geval.

In het overleg van vanavond spreken we over zaken die o.a. het Nederlands Genootschap van Sint Jacob betreffen, over het provinciaal Oude Paden-project, over diverse eigen en overige activiteiten waarbij het Jabikspaad centraal staat, over uiteenlopende werkrelaties met externe relaties zoals gemeentes, over het organiseren van bijeenkomsten met de eigen wandelpadeninspecteurs in de regio èn met de verenigingen voor dorpsbelang van de dorpen waar het Jabikspaad doorheen loopt. Kortom, een breed scala van allerlei zaken die op een of andere wijze het Jabikspaad raken.

Het is mij vanavond in elk geval duidelijk geworden dat het niet alleen de Stichting Jabikspaad is, die alle activiteiten rondom dit eerste deel van het internationale pelgrimspad organiseert. Mij wordt duidelijk dat het Fries-Overijsselse Jabikspaad emancipeert; het komt steeds meer in beeld bij allerlei andere organisatie die alle het Jabikspaad mede benutten om eigen activiteiten aantrekkelijk in de aanbieding te zetten. Een hele mooie ontwikkeling, vind ik.

Geen opmerkingen: