vrijdag 19 september 2008

Eerste van ESOE-Tweedaagse in Bakkeveen

Donderdag 18 september 2008

Dit is de eerste dag van onze tweedaagse NOVO-Training Adviesvaardigheden voor het hele team van ons Expertise Centrum van de Educational Support Organisation van Stenden hogeschool. Met een groep van 18 teamleden zijn we twee dagen bijeen in het Conferentieoord "Nieuw Allardsoog" nabij Bakkeveen.

Aan de hand van de modellen en instrumenten waarmee we de vorige drie tweedaagses aan het werk zijn geweest, blikken we terug op de resultaten van de vorige sessies, waarbij we tegelijk onze nieuwe collega's uitleggen wat we inmiddels hebben geleerd, daarbij een enkel voorbeeld uit onze dagelijkse werkpraktijk als toepassingsobject gebruikend.

Als we dit weer paraat hebben, gaan we aan de hand van deze modellen en technieken in subgroepen aan het werk om de door ons ingebrachte cases te analyseren aan de hand van de erbij passende modellen en technieken, waaronder bijvoorbeeld: het Real Need-model, de 5e Discipline van Peter Senge, de Uitgangspunten voor procesbegeleiding in onderwijs volgens het Institutional Development Programme van Per Dalin, uiteenlopende Consultantrollen van o.a. Edgar Schein, Relatieschema's en Probleemdomeinen.

Na de lunch en de heidewandeling krijgen we uitleg over het Adviesmodel van Hannah Nathans, waarbij we steeds focussen op de in onze praktijk herkenbare Rollen, Rolconflicten en Rolopvattingen.
Van 18.00 – 20.00 uur brengen we tenslotte aan de hand van het Kernkwaliteitenmodel van Ofman elkaars Kernkwaliteiten, Allergieën, Valkuilen en Uitdagingen in beeld.
We sluiten de dag af met een diner en aansluitend een nazit in de Living.

Geen opmerkingen: