dinsdag 23 september 2008

3e Landelijk Beraad van het NBG in Eemnes

Maandag 22 september 2008

Onze derde vergadering van het Landelijk Beraad van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is vanavond in Hotel De Witte Bergen te Eemnes. Dit overleg wordt ook bijgewoond door Yvonne Zwart van het NBG-Klantencontactcentrum, Algemeen NBG-directeur CeesJan Visser en Bert de Jong, NBG-manager Activeren & Presenteren.

We bespreken het concept-Werkplan Activeren & Presenteren 2009, waarin Bert de Jong zijn projecten voor het komende kalenderjaar presenteert en ter informatie en advisering aan ons voorlegt.
Vervolgens presenteert CeesJan Visser het Kader voor alle NBG-werkplannen van 2009. Daarna geeft hij toelichting op het Communicatieplan van Dirigo Communicatie, dat momenteel in de werkorganisatie van het NBG circuleert. Uiteraard besteden we ook even aandacht aan "Hemel", het glossy magazine dat het NBG deze week in Nederland publiceert. Dit trendy magazine mag zich nu al verheugen op flinke mediabelangstelling.

Onze voorzitter Hans van Loon heeft een aantal suggesties op papier gezet voor de nieuw op te stellen NBG-reglementen, nu wij landelijk zover zijn dat de nieuwe statuten van het NBG zijn vastgesteld. Wij gaan van harte akkoord met zijn voorstel, waarmee Hans in de gelegenheid wordt gesteld daar nader uitwerking aan te geven. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet.

Dan resteert nog van Bert de Jong zijn eerste aanzet tot het omschrijven van het reeds geldende en nog beoogde NBG-vrijwilligersbeleid. Na inhoudelijke bespreking van zijn voorstel gaan wij van harte akkoord met de wijze waarop hij aan dit project samen met ons uitvoering wenst te geven. Daarmee zullen we op afzienbare termijn alle vrijwilligersbeleid van het NBG in één combi-document op schrift verkrijgen, hetgeen voor het effectief en efficiënt functioneren van ons vrijwilligersapparaat van belang is, maar wat extern ook een vereiste is om als NBG op termijn in aanmerking te blijven komen voor het CBF-keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving; het landelijk Keur voor Goede Doelen.

Geen opmerkingen: