woensdag 20 augustus 2008

Rayoncoaches en Regioteam van NBG bijeen in Drachten

Woensdag 20 augustus 2008

Regio Noord van het Nederlands Bijbelgenootschap gaat vandaag in kerkelijk centrum De Oase te Drachten met een bijeenkomst voor de Rayoncoaches en voor het Regioteam van start met het nieuwe seizoen.
Als lid van het NGB-Regioteam Noord-Nederland woon ik deze startsessie onder leiding van Ria Jonker bij.

De bijeenkomst begint met een presentatie van Eric van Leeuwen (NBG-regiocoördinator Zuid) over het werkbezoek dat hij in april 2008 aflegde aan China. Daar was Erik als NBG-vertegenwoordiger van de United Bible Societies om zich voor te bereiden op een aantal bijbelverspreidingsprojecten in China dat het NBG in het komende seizoen 2008-2009 zal steunen.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bleek tijdens zijn werkbezoek dat bij bijbelverspreiding op legale wijze veel meer kan dan velen denken te weten. Het is ook veel efficiënter om de Bijbels in China te laten drukken, dan ze kant en klaar vanuit Nederland naar China te exporteren.

De NBG gaat een belangrijke financiële bijdrage leveren aan de kosten van het bijbelpapier, dat als grondstof vanuit Finland als pulp wordt geëxporteerd naar China, waar van het daar dan eerst nog te produceren papier bijbels worden gedrukt bij Amity Printing Company in China. Via de kerken worden de Bijbels daarna op legale wijze aan de vele belangstellenden verkocht.

Een ander project dat de NBG in China financieel gaat steunen, is de verspreiding van Braille-Bijbels voor blinden.
De onstuimige groei van het christendom in China betekent een evenzo grote groei van de vraag naar complete Bijbels. Het NBG wil voor een belangrijk deel in die Chinese vraag naar Bijbels voorzien.

In het tweede deel van de bijeenkomst geeft Henk Ruiter (NBG-Regiocoördinator Noord) instructie aan rayoncoaches over hoe je het beste een presentatie over het werk van het NBG kunt verzorgen en aan welke aspecten van het werk van het NBG je vooral aandacht zou kunnen geven.

Het derde deel van deze bijeenkomst is een verkorte versie van een gebruikelijk vergadering van rayoncoaches. Allerlei seizoenswerkgerelateerde zaken voor het komende seizoen komen in deze sessie aan de orde.
Tenslotte nemen we nog afscheid van de twee rayoncoaches Teus van Altena en Thea Breunese.

Met deze bijeenkomst is vandaag het nieuwe seizoen geopend en kunnen alle rayoncoaches in een groot aantal rayonontmoetingen in Friesland, Groningen en Drenthe aan de slag om alle werkgroepen in de afzonderlijke rayons te begeleiden teneinde allerlei uiteenlopende activiteiten voor en met het NBG uit te voeren.

Geen opmerkingen: