zondag 27 april 2008

Profielschets nieuwe PKN-predikant Stiens

Zondag 27 april 2008
Omdat onze predikante ds. Charlotte Kremer-Elzinga vorige week afscheid heeft genomen van de gemeente, gaat gemeentelid de heer Joop Visser uit Stiens vandaag op zijn als altijd enthousiasmerende wijze voor in de ochtendkerkdienst in De Hege Stins. Na afloop drinken we in de ontvangsthal van de kerk samen koffie.

Na het koffiedrinken begint het extra Gemeenteberaad, dat door de Kerkenraad is uitgeschreven in verband met het vertrek van ds. Kremer-Elzinga. De Kerkenraad en het College van Kerkrentmeester delen beargumenteerd mee dat de Kerkenraad heeft besloten dat we als gemeente van plan zijn weer een fulltime predikant te beroepen. De profielschets voor de aanstaande predikant wordt gepresenteerd en toegelicht en vragen uit de gemeente over dit profiel worden naar gelieven beantwoord. Tenslotte deelt de Kerkenraad mee wie de Gereformeerde en Hervormde gemeenteleden zijn die samen de Beroepingscommissie zullen vormen, teneinde bij Kerkeraad en Gemeente te zijner tijd te komen tot een beroepingsvoordracht voor een nieuwe predikant.

De zorgvuldigheid die onze Kerkenraad heeft betracht bij alle voorbereidingen tot op vandaag worden aan het slot met een instemmend applaus vanuit het Gemeenteberaad beloond. De Beroepingscommissie gaat nu in gepaste stilte haar verantwoordelijke werk doen en wij zien hun voordracht met belangstelling tegemoet.

Geen opmerkingen: